<div><b>Miodny kuch</b></div><div><b><br /></b></div><div><b>składniki:</b></div><div>4 jaja</div><div>1 szklanki cukru</div><div>2 łyżki miodu</div><div>2 szklanki mąki pszennej</div><div>1 szklanki oleju</div><div>2 łyżeczki sody oczyszczonej</div><div>2 łyżeczki cynamonu</div><div>2 szklanki startej marchwi</div><div>1 szklanki bakalii</div><div>polewa czekoladowa</div><div><br /></div><div><b>Sposób wykonania:</b></div><div>Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy miód, mąkę wymieszaną z sodą i cynamonem oraz dolewamy olej. Gdy masa będzie jednolita, dokładamy startą marchew oraz bakalie. Dobrze wyrobione ciasto przekładamy do wysmarowanej tłuszczem formy, którą możemy wyłożyć papierem do pieczenia, następnie pieczemy ok. 40 min w temp. ok. 180°C. Po upieczeniu i przestudzeniu nakładamy polewę czekoladową. </div><div><br /></div>